انتخاب ايران به عضويت برنامه حافظه جهاني يونسکو

حامد ياري در گفتگو با خبرگزاري ميراث آريا (chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: برنامه حافظه برنامه‌اي است که فرايند ثبت جهاني را در مورد آثار مستند و مکتوب از جمله ثبت کتابها، اسناد و نوارهاي صوتي به عنوان ميراث جهاني بشريت را انجام مي‌دهد.


وي در ادامه خاطرنشان کرد: کارگاه سال جاري سومين کارگاه آموزشي برنامه حافظه جهاني يونسکو در ايران بود که به دليل شرکت کنندگان از ديگر کشورها به عنوان نخستين کارگاه بين‌المللي حافظه جهاني معرفي شد.


وي در ادامه توضيح داد: با توجه به تعداد زياد شرکت‌کنندگان، اين برنامه يکي از پرجمعيت‌ترين کارگاه‌هاي يونسکو به شمار مي‌رفت.


وي از نکات قابل توجه در اين کارگاه را حضور استاداني چون ري ادموندسان از استراليا يکي از مدرسان برجسته رشته علوم و آرشيو در دنيا برشمرد و گفت: وي مؤلف کتاب‌هاي معتبر و بين‌المللي فلسفه آرشيو يا حافظه جهاني است که کتاب دوم وي در سال گذشته توسط کتابخانه‌ ملي ترجمه و منتشر شد.

وي اضافه کرد: در ايران کتاب‌هاي بسيار زيادي از اين محقق در مورد آرشيو صوتي و تصويري به فارسي ترجمه شده است.


ياري يادآور شد: به مدت سه سال، رياست اکو به عهده ايران گذاشته شد و تصميم بر اين شد در اين فرصت که اساتيد با اين سطح معلومات به کشور ايران مي‌آيند ديگر مناطق کشورها نيز از آن بهره‌مند شوند.


به گفته مدير کل حوزه رياست روابط عمومي و امور بين‌المللي سازمان اسناد و کتابخانه ملي؛ در منطقه اکو معتقد به وجود ميراث فرهنگي مشترکي هستيم که بنا به دلايل منطقه از جمله دلايل اقتصادي، اجتماعي، سياسي اين ميراث در معرض نابودي قرار دارد.


وي يکي از راههاي جلوگيري از نابودي اين ميراث‌ها را ثبت و معرفي آثار در ميراث جهاني عنوان کرد و افزود: حتي کشور ترکيه که به لحاظ استانداردهاي مختلف در سطح بالايي است هنوز عضو برنامه حافظه جهاني يونسکو نشده است.

وي با اشاره به اين که قرار است عضويت ترکيه در برنامه حافظه جهاني يونسکو در اجلاس تهران بررسي شود تصريح کرد: رئيس کتابخانه ملي ترکيه به همين منظور به ايران سفر کرده‌ است./119

انتهای پیام/

کد خبر 138810281